Op zoek naar de beste blender voor smoothies?

Op zoek naar de beste blender voor smoothies?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met een gezonde levensstijl, en daarbij hoort natuurlijk ook gezonde voeding. Een lekkere (en gezonde) smoothie kan dan niet ontbreken. Maar wat is een goede blender voor smoothies en waar moet je op letten als je een blender koopt? In deze blog vertellen wij je hier meer over en lichten wij drie blenders voor smoothies voor je uit. 

Wil je een smoothie blender kopen? Hier moet je op letten:

Een smoothie apparaat ga je waarschijnlijk vaak gebruiken. Daarom is het belangrijk om een blender voor smoothies te kopen die bij jouw wensen aansluit. Er zijn een aantal eigenschappen waar je op moet letten als je een blender voor smoothies aanschaft.

Smoothie

Vermogen

Het vermogen van de motor bepaalt hoe snel de messen kunnen draaien. Uiteraard geldt hoe hoger het vermogen van de motor, hoe sneller het mes draait en hoe beter en fijner de ingrediënten uiteindelijk worden verwerkt. Het vermogen varieert van zo’n 200 tot 2000 Watt. Als je een blender kiest van minimaal 750 Watt dan kun je eigenlijk bijna alle kanten op. Als je de ingrediënten nóg beter wilt vermalen of als je vaak ijs gaat crushen, dan is een motor met wat meer vermogen waarschijnlijk meer geschikt. Zogenoemde power blenders hebben een hoger vermogen, maar voor het maken van een goede smoothie is een power blender niet noodzakelijk. 

Mengbeker

Voor de mengbeker moet je letten op het volume en het materiaal. Voor wat betreft het volume zijn er grofweg drie categorieën: volume tot 1 liter, volume tussen 1 en 1.5 liter en volume vanaf 1.5 liter. Uiteraard bepaalt het volume ook deels de grootte van het smoothie apparaat. Het materiaal van de mengbeker is ook van belang. De meeste mengbekers zijn gemaakt van glas of kunststof. Glas is minder gevoelig voor krassen en wordt minder snel dof dan een mengbeker van kunststof. Glas is daarentegen wel wat zwaarder. Een schenktuit is een ideale toevoeging aan de mengbeker. Deze zorgt er namelijk voor dat je minder knoeit met het schenken van de inhoud.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Veel blenders hebben ingebouwde veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan antislipvoetjes die ervoor zorgen dat de blender stabiel op het aanrecht blijft staan. Ook kun je denken aan messen die niet draaien als de blender niet goed in elkaar zit. Wil jij ingrediënten toevoegen aan het mengsel tijdens het blenden? Dan is een vulopening ook een aanrader. 

Kitchenaid K400 blender

Wat is een goede blender voor smoothies?

Ben je benieuwd welke blender voor smoothies het meeste geschikt is? We lichten twee verschillende blenders voor je uit die perfect zijn voor het maken van smoothies. 

K400 KitchenAid Artisan blender

Deze fraaie blender heeft een geribbelde glazen mengbeker met een inhoud van 1.4 liter. Deze mengbeker is ideaal voor zowel grotere als kleinere hoeveelheden. Omdat de mengbeker is gemaakt van glas is het een erg duurzaam model, waar je dus ook extra lang van geniet. Dankzij de schenktuit schenk je vlekkeloos de smoothie in een glas. Bovendien is dit smoothie apparaat heel eenvoudig te bedienen middels de draaiknop. De draaiknop biedt namelijk vijf regelbare snelheden, drie vooraf ingestelde programma’s en een zelfreinigingscyclus. Als kers op de taart heeft de motor een vermogen van wel 1200 Watt, wat enorm krachtig is. Een smoothie maken met dit apparaat is daarom kinderspel. Deze KitchenAid Artisan K400 blender is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zoals Kyoto Glow, Keizerrood, Onyx Zwart, Ink Blue, Zijderoze, Pistache, Pebbled Palm en ga zo maar door. 

Vitamix blender A3500i

Deze Vitamix blender is een echte power blender. De motor heeft een vermogen van maar liefst 1200 Watt. Het is een enorm robuust apparaat die perfect is voor het maken van smoothies, bevroren desserts, warme soepen, dips en spreads. Het crushen van ijs is voor dit apparaat kinderspel. De mengbeker heeft een inhoud van 2 liter. Hierdoor kun je smoothies in grotere hoeveelheden maken. Het design van deze blender is zo gemaakt dat het goed onder de bovenkastjes in de keuken past. Bovendien heeft de Vitamix blender verschillende ingebouwde veiligheidsmaatregelen, zoals interlock-technologie en een tamper met kraag. De Vitamix blender is verkrijgbaar in de kleur brushed RVS

Bekijk onze blenders

Wil jij een smoothie blender kopen? Bekijk dan ons assortiment reguliere blenders, power blenders en blenders to go. Houd bij het uitzoeken van een blender bovenstaande tips in gedachten. Wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!