Zelf pasta maken? Dat kan met de apparaten van Like2Cook!

Zelf pasta maken? Dat kan met de apparaten van Like2Cook!

Ben jij liefhebber van pasta’s? Dan is deze blog wellicht heel interessant voor jou. We vertellen je namelijk hoe je zelf jouw eigen pasta’s kunt maken en welke apparatuur je daarbij kunt gebruiken. In deze blog vind je een heerlijk receptje om je op weg te helpen. 

Welke apparaten heb je nodig voor het maken van pastadeeg?

Om heerlijke, zelfgemaakte pasta te maken kun je het beste uit de voeten met een keukenmixer en bijbehorende accessoires. Je hebt namelijk een keukenmachine, een platte menghaak, kneedhaak en pastaroller nodig om zelf pasta te maken. Wij raden de keukenmachines van KitchenAid enorm aan dankzij de topkwaliteit van deze keukenapparaten. Er zijn verschillende varianten die verkocht worden inclusief verschillende accessoires, zoals een draadgarde, platte menghaak en kneedhaak. Andere keukenmachines in ons assortiment zijn die van Smeg, Kenwood en AEG. Om jouw pasta af te maken heb je nog accessoires nodig. In ieder geval heb je een pastaroller nodig om het deeg tot de gewenste dikte te rollen. Maar ook leuk om te hebben zijn bijvoorbeeld een droogrek voor pasta, een pastaroller en -snijder en een pastapers.

Kitchenaid pastaroller

Recept voor pastadeeg

Zelfgemaakt pastadeeg is snel en makkelijk te maken, ook voor beginners. Gebruik zeker Italiaanse ‘oo’ bloem, want met gewone bloem krijg je een onaantrekkelijk, grijs deeg. Dit recept is voor 450 gram pastadeeg. De voorbereidingstijd bedraagt zo’n 10 minuten, waarna je het vervolgens één uur moet laten rusten.

Ingrediënten

  • 300 gram Italiaans ‘oo’ bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden

  • Platte menghaak
  • Kneedhaak
  • Pastaroller

Bereidingswijze

Doe de bloem, eieren en olijfolie in de mengkom. Meng langzaam met de platte menghaak op stand 1 tot er een homogeen mengsel ontstaat. Plaats vervolgens de kneedhaak en verhoog de snelheid tot stand 2. Kneed het mengsel 5 à 8 minuten tot een glad en elastisch deeg. Wikkel dit in plasticfolie en zet het 1 uur koel weg om te rusten.  

Nadat het deeg 1 uur heeft kunnen rusten plaats je de pastaroller en zet je de afstelknop op 1. Verdeel het deeg in 4 porties, rol een portie uit met een deegrol en duw deze door de pastaroller op snelheidsstand 2. Vouw het deeg in drieën en duw het nogmaals door de pastaroller. Herhaal dit proces vier of vijf keer. 

Wanneer het deeg niet meer kleverig aanvoelt, zet je de afstelknop van de pastaroller op 2. Duw het deeg door de roller, maar vouw het deze keer niet meer in drieën. Duw het deeg twee of drie keer op elke stand door de pastaroller tot de gewenste dikte is bereikt. Herhaal met de rest van het deeg en snij het deeg daarna de gewenste vorm. 

Kitchenaid pastapers

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Wil jij na het lezen van deze blog jouw handen uit de mouwen steken en heerlijke, zelfgemaakte pasta maken? Bekijk dan onze keukenapparaten die je daarbij helpen. Heb je vragen over onze producten of service of wil je graag nog wat extra persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag!