Cheesecake-ijs met aardbeien

Cheesecake-ijs met aardbeien

Op zomerse dagen is ijs heerlijk als verfrissend tussendoortje of als dessert bij een smakelijke maaltijd. Het is extra lekker wanneer het zelf gemaakt is. Hier hoef je zeker geen uren voor in de keuken te staan. De bereidig is zo gedaan, het heeft alleen minimaal een nacht nodig in de diepvries. De bamix staafmixer is hierbij de ideale keukenhulp, deze mengt de ingrediënten snel tot de perfecte substantie. 

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje aardbeien
  • 250 g speculoos
  • 1 blikje geconcentreerde gesuikerde melk
  • 500 g roomkaas (zoals Philadelphia)
  • 30 cl vloeibare volle room
  • Het sap en de zeste van 1 citroen

Bereiding:

Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.

Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.

Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.

Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.

Eet smakelijk!