Ga je voor een Quooker of waterkoker?

Ga je voor een Quooker of waterkoker?

Een Quooker - een kokendwaterkraan - wordt steeds populairder, maar heeft een Quooker nou echt meer voordelen dan de ‘ gewone’ waterkoker? Like2Cook zet de voordelen en nadelen van zowel een Quooker als waterkoker voor jou op een rijtje. 

Quooker

Laten we beginnen met uitleggen wat een Quooker is en hoe het werkt. Quooker is eigenlijk een merk dat de eerste kokendwaterkraan op de markt heeft gebracht. Daarom wordt een kokendwaterkraan doorgaans een Quooker genoemd, maar er zijn ook genoeg andere merken die kokendwaterkranen verkopen. In onze collectie zijn kokendwaterkranen verkrijgbaar van de merken Quooker, Aqua Hot+ en Grohe. In deze blog vergelijken we de kokendwaterkranen van Quooker met een waterkoker. 

Hoe werkt een Quooker? 

Een Quooker bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk een kokendwaterkraan op het aanrecht en een reservoir onder het aanrecht. In dit reservoir wordt het water op 110°C bewaard. Omdat het reservoir heel goed geïsoleerd is, kan de warmte nergens naartoe. En omdat het reservoir aangesloten is op de waterleiding, stroomt er vers water in het reservoir. In de rest van de blog bekijken we de verschillen tussen een Quooker en waterkoker als het gaat om gebruiksgemak, energieverbruik en uiterlijk. Ben je benieuwd naar de collectie Quooker kranen? Bekijk het hier

Quooker

Gebruiksgemak Quooker vs waterkoker

Het gebruik van een Quooker en waterkoker verschilt nogal van elkaar. Bij een waterkoker vul je het apparaat met de gewenste hoeveelheid water, zet het apparaat aan, even wachten en het water is gekookt. Om kokend water te krijgen met een waterkoker moet je dus best wat handelingen verrichten en enige tijd wachten. Dat kan worden gezien als nadeel ten opzichte van een Quooker. De bediening van een Quooker is namelijk heel eenvoudig en snel. Omdat het water al kookt in het reservoir heb je binnen een handomdraai het kokend water. Dus als je op zoek bent naar efficiëntie en gebruiksgemak dan wint de Quooker van een waterkoker. 

Verspilling Quooker vs waterkoker

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds vaker aan bod komt en dat steeds meer mensen belangrijk vinden. Dus ook in dat opzicht gaan we de Quooker en waterkoker met elkaar vergelijken. Hierbij bespreken we het verschil in waterverspilling. Als we kijken naar waterverspilling dan heeft een Quooker ongetwijfeld een streepje voor op een waterkoker. Met een waterkoker kook je namelijk vaak meer water dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Dit is met een Quooker niet het geval. Met een Quooker tap je direct de benodigde hoeveelheid kokend water, zonder dat er water verspild wordt. 

Quooker

Energieverbruik Quooker vs waterkoker

Vaak wordt er gezegd dat het energieverbruik van een Quooker lager is dan een waterkoker. Dit is echter afhankelijk van het aantal keer dat je kokend water nodig hebt. Het voordeel van een waterkoker is namelijk dat je het apparaat alleen gebruikt wanneer je het nodig hebt. Als je bijvoorbeeld weinig kokend water op een dag nodig hebt, dan zou je aan een waterkoker genoeg hebben. Het water in een reservoir van Quooker wordt namelijk altijd op temperatuur gehouden: ook als dat niet nodig is. Indien je meerdere keren per dag kokend water nodig hebt, is een Quooker een betere optie. Heb je de Quooker voor een langere tijd niet nodig (bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat)? Dan is het ook mogelijk om het reservoir uit te schakelen om energie te besparen. Het is dus afhankelijk van de hoeveelheid kokend water dat je per dag gebruikt om bepalen of een waterkoker of Quooker een betere optie is voor jou. 

Uiterlijk Quooker vs waterkoker

De Quooker kranen hebben wel wat variatie in uiterlijk en design, maar dat is niet te vergelijken met het aanbod aan diverse en uiteenlopende waterkokers. Waar een waterkoker in allerlei kleuren, maten en vormen verkrijgbaar is, heeft een Quooker vaak dezelfde uitstraling. In onze collectie vind je voornamelijk rvs en chromen Quookers, maar ze zijn ook verkrijgbaar in zwarte uitvoering. Het voordeel van een Quooker is daarentegen dat het geen extra ruimte in beslag neemt op het aanrechtblad. Dit is bij een waterkoker wel het geval. Kortom, er is veel meer keuze in het uiterlijk van een waterkoker dan een Quooker, maar een waterkoker neemt wel extra ruimte in beslag op het aanrecht. 

 

Bekijk de producten

Ga jij voor een Quooker of waterkoker? Bekijk ons zorgvuldig samengestelde assortiment kokendwaterkranen en waterkokers. Bij Like2Cook vind je alleen de beste keukenapparatuur, zodat jij lang kunt genieten van de duurzame producten met hoge kwaliteit. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over onze producten of service? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!