Lekkerste (zomer)drankjes met een SodaStream

Lekkerste (zomer)drankjes met een SodaStream

Met een SodaStream kun je alle kanten op. Veel mensen denken dat je met een SodaStream alleen maar “gewoon” bruisend water krijgt, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kunt er namelijk ook de lekkerste, origineelste zomerdrankjes mee maken. Like2Cook inspireert je met een aantal lekkere zomerdrankjes die je met een SodaStream kunt maken. 

Kinderdrankje - One, Two, Tea

Dit niet-alcoholische drankje is perfect voor kinderen. Het is namelijk een overheerlijke ijsthee met de magie van bubbels, citroen, esdoorn en munt. Om dit heerlijke, frisse zomerdrankje klaar te maken giet je geconcentreerde thee, citroen en esdoorn in een glas dat gevuld is met ijs. Voeg vervolgens het bruisende SodaStream-water toe en roer voorzichtig het glas. Als kers op de taart kun je het drankje garneren met een takje munt en een schijfje citroen. Wil jij de volwassen versie? Voeg dan 45 milliliter Bourbon toe.

Zwembad drankje - Bittersweet Symphony

Dit zomerse drankje ziet er spectaculair uit, ideaal voor een zwembad feestje om indruk te maken. Het is een zoet-bitter zwembad drankje die snel naar je hoofd stijgt als je in de hete zon ligt. Voor dit zomerse drankje heb je nodig: 30 ml gin, 15 ml Aperol, 15 ml vlierbloesem siroop, een scheutje citroensap, bruisend water uit de SodaStream en twee reepjes komkommer. Giet alle ingrediënten in een mooi whiskyglas. Voeg vervolgens het ijs toe en vul het glas aan met bruisend water uit de SodaStream. Plaats de prachtige reepjes komkommer in het glas en roer lichtjes. Met dit drankje steel je ongetwijfeld de show!

Romantisch drankje - French Fizz

Heb je een momentje met jouw lieve partner en wil je een passend drankje serveren? Dan is dit het drankje waar je naar op zoek bent. Het is namelijk een romantisch Frans, decadent drankje. De ingrediënten voor dit drankje zijn 45 ml Franse vermout amber, zoals Raphael of Noilly Prat, 60 ml droge mousserende wijn, ½ cup à café SodaStream Fruit Drop Lemon en 1 liter SodaStream bruisend water. Om de French Fizz te bereiden giet je eerst de vermout in een mooi wijnglas (van Zalto bijvoorbeeld). Vervolgens voeg je het ijs, de mousserende wijn en een paar druppels SodaStream Lemon Fruit Drops toe. Vul het glas aan met SodaStream bruisend water en laat de romantiek maar komen. 

Barbecue drankje - Kiss the Cook

Bij een perfecte barbecue-avond hoort een perfect drankje. Het Kiss the Cook drankje is knalrood en ziet eruit als een feestje, maar is erg makkelijk te maken. Wat heb je nodig voor dit zomerse drankje? 6 limoenen, 200 gram rode aalbessen, 200 gram frambozen, 200 gram bosbessen, 1 fles Cachaca of landbouw rum, 100 ml Triple droog, 60 ml SodaStream Flavor Berry mix siroop en natuurlijk SodaStream bruisend water. Aardig wat ingrediënten, maar het is het zeker waard! Plet de limoen, suiker en de helft van de bessen in een pot met een stamper en laat dit mengsel 5 minuten staan. Giet de gehele inhoud in een kom. Voeg Cachaça (of rum) en Triple toe. Vul de kom met ijs, SodaStream Berry mix siroop en vul het aan met SodaStream bruiswater. Voeg de rest van de bessen toe en roer voorzichtig voor een prachtig resultaat. 

Bekijk de producten of neem contact op voor extra advies

Hopelijk hebben we je van wat leuke, zomerse inspiratie voorzien zodat jij indruk kunt maken met originele, heerlijke en verrassende drankjes. Bekijk de SodaStream producten in onze webshop of neem contact met ons op voor extra advies.