Nieuw: The Mulch

Nieuw: The Mulch

In deze blog willen we je graag voorstellen aan “The Mulch”, de unieke Food Waste Reducer van Fritel voor bij jou thuis. Wil jij een steentje bijdragen aan een beter milieu of heb jij simpelweg genoeg van het alsmaar naar de groenbak lopen om vliegjes te voorkomen? Lees dan verder. We vertellen je graag meer over de kenmerken, het gebruik en de voordelen van The Mulch.

Wat is The Mulch?

Het is een spannende naam voor een veelbelovend keukenapparaat. Want het is inderdaad een keukenapparaat dat onwijs veel voordelen met zich meebrengt. The Mulch is namelijk een afvalverwerker voor bij jou thuis. Het apparaat zorgt voor maar liefst 90% afvalreductie! En dat betekent natuurlijk minder vervuiling en minder last van afval. Maar hoe werkt The Mulch dan precies? Je stopt organisch afval in het apparaat waarin het geurloos en geluidloos droogt en vermaalt. In slechts een paar uurtjes zijn etensresten, kliekjes en schillen enkel nog een droge grondstof die je bijvoorbeeld in je plantjes kunt strooien als meststof. 

The Mulch

Hoe gebruik je The Mulch?

The Mulch is super gemakkelijk in het gebruik (we moeten er wel even bij zeggen dat je The Mulch alleen binnenshuis mag gebruiken). Maar hoe gebruik je hem nu precies? Je vult de bijgeleverde emmer met organisch huishoudelijk afval, zoals groenten, brood, fruit, eieren (met of zonder schaal), vlees, koffiedik etcetera tot de maximale vullijn. Als je de deksel vergrendelt gaat het apparaat in de opslagmodus. The Mulch zal het afval dan al langzaam verwerken. Is de emmer gevuld tot de maximale vullijn? Dan kan het verwerkingsproces beginnen! Druk op start en de drie fasen van drogen, malen en koelen worden in gang gezet. Dit proces duurt circa 3 tot 5 uur (afhankelijk van de inhoud), ideaal om ‘s nachts aan te zetten. Het ecologische resultaat: een geurloos residu dat je kunt bewaren of gebruiken voor de bemesting van planten. 

Onwijs veel voordelen

The Mulch is een uniek product en kent vele voordelen. De 90% afvalreductie hebben we al eerder genoemd. Deze afvalreductie gaat hand in hand met milieuvoordelen, zoals minder vervuiling en minder vast afval. Een ander voordeel van dit apparaat is dat je geen last meer hebt van vliegen en maden in de keuken dankzij het unieke verwerkingsproces. Bovendien is The Mulch geurloos en super geluidsarm. Het apparaat heeft namelijk een maximaal slaapniveau van 40 dB, wat gelijk is aan het geluidsniveau van een slapende baby. Tot slot heeft The Mulch een zelfreinigende optie. Door water toe te voegen zal stoom de emmer en de filter reinigen. Dit zijn slechts enkele voordelen van dit unieke apparaat. 

The Mulch mini

Verkrijgbaar in twee versies

Dit mooie apparaat is verkrijgbaar in twee verschillende versies, namelijk de Maxi Mulch en de Mini Mulch. De namen spreken al een beetje voor zich, maar we zullen het verschil nog even uitleggen. De Maxi Mulch is de grotere variant en is een staand model. De capaciteit van de Maxi-versie is groot genoeg voor ieder gezin. De Mini Mulch is daarentegen de kleinere variant die je makkelijk op het aanrecht plaatst. De Mini Mulch is meer geschikt voor kleinere gezinnen. Dankzij de twee verschillende versies kun jij The Mulch kiezen die het beste bij jouw budget, ruimte en woonomstandigheden past. 

Bekijk de producten

Wil je meer weten over deze apparaten? Bekijk hier dan de producten in onze webshop. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.