Bruschetta is Italiaanse toast ingewreven met knoflook en belegd met geroosterde of rauwe groenten, kaas en/of kruiden. Heerlijk als aperitiefhapje.

 

Voor 6 personen
Voorbereiden: 5 minuten
Koken: 20 minuten

 

Bereiding:

  • Hak de sjalotten en 3 tenen knoflook fijn.
  • Snij de paddenstoelen in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit de sjalotten en knoflook 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op een hoog vuur in 10 minuten goudbruin.
  • Doe er de wijn bij en laat inkoken.
  • Roer er de mascarpone en rozemarijn onder, kruid naar smaak en haal van het vuur.
  • Rooster de sneden ciabattabrood en halveer de laatste teen knoflook.
  • Wrijf elke toast in met de knoflook.
  • Verdeel de paddenstoelen over het brood en werk af met enkele parmezaankrullen.
  • Serveer meteen.