Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakevorm in.
  • Roer in een kom de fijngemalen havermout, amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel doorelkaar.
  • Prak (of blend) de bananen fijn en mix dit samen met de eieren, melk en honing door het beslag.
  • Snijd een appel in blokjes en de ander in plakjes.
  • Roer de blokjes appel samen met de noten door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en beleg dit met de plakjes appel. Bak de cake 50 minuten in de oven.
  • Controleer hierna of de cake gaar is, bak de cake eventueel tot 10 min langer als dit niet het geval is.
  • Laat de cake even afkoelen voor je hem aansnijdt.

 

Tip: wordt de cake aan de bovenkant te bruin? Dek het dan af met aluminiumfolie

 

KitchenAid keukenmixer

KitchenAid bakvormen 

 

Bron: Brenda Kookt - www.brendakookt.nl