Het geheim van vederlichte muffins? Meng het beslag niet te lang. Vervang de pecannoten door macadamianoten en de vanille door limoenschil voor een Australische variant op deze Amerikaanse klassieker.

 

Voor 12 muffins
Voorbereiden: 10 minuten
Bakken: 25 minuten

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
  • Vet 12 grote muffinvormpjes in of bekleed ze met papieren vormpjes.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de suiker in de mengkom.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Roer de vanille, zure room, boter, het ei en de ahornsiroop onder elkaar in een maatbeker en giet in het kuiltje.
  • Meng 20 seconden met de platte menghaak op stand 2 tot het beslag net gemengd is.
  • Spatel er voorzichtig de karamels, pecannoten en bosbessen onder.
  • Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag en bak 20 à 25 minuten tot de muffins gerezen zijn en stevig aanvoelen.
  • Laat 10 minuten afkoelen en draai uit op een rooster.
  • Eet dezelfde dag of vries in voor later.

 

Producttip: Keukenmixers