Van sap tot soep: met welk apparaat maak je wat?

Van sap tot soep: met welk apparaat maak je wat?

Ben jij een echte liefhebber van verse smoothies, sapjes en soepen? En kun je uit het enorme aanbod ook maar moeilijk kiezen of je een blender, sapcentrifuge of slowjuicer nodig hebt voor jouw creaties? Lees dan snel verder.

Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge is ideaal voor het maken van een heerlijk sapje. Fruit en groenten mogen geheel in de hals van de sapcentrifuge, het sap wordt uit de vruchten gewonnen. De vezels, schillen en klokhuizen blijven achter in het apparaat. Het sap uit een sapcentrifuge bevat hierdoor minder vezels dan een smoothie uit de blender. 

Slowjuicer
Een slowjuicer is vergelijkbaar met een sapcentrifuge, maar een slowjuicer draait minder toeren per minuut en draait dus langzamer. Hierdoor vindt er bij het persen van je fruit en groenten geen lichte verwarming plaats. Zo blijven nog meer vitaminen optimaal behouden. Wil je meer weten? Bekijk ons brede assortiment aan slowjuicers

Blender
Een blender is een veelzijdig apparaat dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. De blender is ideaal voor het maken van soepen en smoothies, deze zijn wat dikker van structuur. Groot voordeel van de blender is dat alle voedingsstoffen blijven bewaard. Let bij aankoop van een blender op het vermogen van de motor. Blenders met een krachtige motor kunnen ook hardere ingrediënten vermalen. Ideaal voor bijvoorbeeld een notenpasta, salade of pastasaus. Wil je meer weten? Like2Cook heeft een groot assortiment blenders van KitchenAid, Smeg en Boretti.

Power blenders
Sommige professionele blenders hebben extra functies, zo zijn er blenders waarmee je niet alleen een smeuïge soep kunt maken, maar deze zelfs kunt verwarmen. Dankzij de hoge snelheid van de messen zijn de powerblenders van KitchenAid en Vitamix geschikt voor mixen, hakselen, ijs maken, verwarmen, malen en kneden. Voor de healthy foodies is de powerblender een musthave. Je maakt bijvoorbeeld heel gemakkelijk pindakaas of amandelmelk, lekker én gezond. De blenders van Vitamix vervangen andere keukenapparaten en zijn daarmee een musthave voor echte foodies.

Meer informatie over blenders, sapcentrifuges of slowjuicers?
Ben je er toch nog niet helemaal over uit welk apparaat het beste bij jouw creaties past? Of wil je nog meer weten over de verschillen tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je te voorzien van een vrijblijvend advies. Of bekijk ons complete assortiment blenders & juicers.