4x Coole drankjes voor warme dagen

4x Coole drankjes voor warme dagen

De donkere dagen komen tot een einde en maken plaats voor lange, warme dagen. De temperatuur loopt weer op en we gaan weer vaker naar buiten. Wij hebben de perfecte tip om het hoofd koel te houden tijdens warme dagen: verkoelende drankjes! Like2Cook heeft de beste keukenapparatuur om deze gekoelde drankjes klaar te maken. 

Koude koffie en thee

Tijdens de koude dagen wordt er door Nederlanders heel veel koffie en thee gedronken, want we zijn er dol op. Als de temperaturen oplopen kunnen we ons voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een koel drankje in plaats van een warm drankje. Daarom zijn ijskoffie en ijsthee de perfecte opties voor verkoeling. Met de KitchenAid cold brew maak je zelf koud gezette thee- of koffieconcentraat. De koud gezette koffie heeft langzaam getrokken in koud water voor een mild, gebalanceerde aroma. In tegenstelling tot bij ijskoffie (hete koffie die over ijs wordt gegoten) wordt er geen hitte gebruikt bij deze methode. Ben je meer liefhebber van ijskoffie? Gebruik dan de koud melkschuimfunctie van een melkopschuimer voor de bereiding van jouw verse ijskoffie.

Kitchenaid Cold coffee brew

Milkshakes

Een milkshake is het ultieme verfrissende drankje in de zomer en het is ook nog eens super makkelijk te maken. Je kunt bovendien volledig de milkshake samenstellen op basis van jouw favoriete ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld variëren met verschillende soorten fruit, ijs of chocolademelk. De basis van een milkshake bestaat uit 150 ml melk en 2 tot 3 bolletjes roomijs of vanille-ijs. Je kunt hier bijvoorbeeld nog fruit, suiker, chocoladesiroop of oreo koekjes aan toevoegen om de gewenste smaak te krijgen. Je doet de ingrediënten vervolgens in de blender om het te mixen en jouw verfrissende, home-made milkshake is gereed voor consumptie. Makkelijker kan haast niet toch? 

Smoothies

Het grote voordeel van smoothies is dat het drankje boordevol vitamines zit. Een smoothie is namelijk een koud drankje waar meestal fruit en groente in zit. Daarnaast ziet een smoothie er vaak heel kleurrijk uit. Je kunt met een smoothie erg veel variëren. Maak jouw smoothie bijvoorbeeld lekker romig door melk of yoghurt toe te voegen. Of maak jouw smoothie extra gevuld door havermout of noten toe te voegen. Wil je de smoothie extra verfrissend maken? Kies dan voor bevroren fruit in plaats van vers fruit of gebruik ijs. Verzamel al jouw favoriete ingrediënten en kruiden en mix deze ingrediënten met een blender, staafmixer of keukenmachine. Met een heerlijke smoothie geniet je op verantwoorde wijze van een gekoeld drankje. 

Zomerse drankjes

Verfrissend drankje

Ben jij liefhebber van bruisend water? Ontdek dan de mogelijkheden van het zelf maken van bruiswater. Met een sodastream maak je namelijk op een verantwoorde en simpele manier jouw eigen bruiswater met kraanwater. Het is bovendien een erg duurzame optie, omdat je niet telkens nieuwe flessen met bruisend water hoeft te kopen. 

EXTRA TIP: Gecrusht ijs

Wil jij jouw zomerse drankjes extra cool maken? Voeg er dan gecrusht ijs aan toe. Hiervoor heb je een sterke blender (zoals een power blender) of staafmixer nodig, bijvoorbeeld van het merk Bamix. Gecrusht ijs maakt ieder drankje lekkerder. Je kunt natuurlijk ook gewoon water of ranja drinken met gecrusht ijs. 

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zijn bereikbaar per mail, telefoon en chat en we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!