5 ideeën voor de paasbrunch

5 ideeën voor de paasbrunch

Ben jij op zoek naar ideeën voor de jaarlijkse paasbrunch, maar kom je er maar niet uit wat je op tafel moet zetten en hoe je dit aanpakt? In deze blog leggen we uit wat je nodig hebt voor de paasbrunch en geven we inspiratie over wát je op tafel kan zetten. Uiteraard kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Serveer bijvoorbeeld verschillende gerechten op in gangen. Of zet alles lekker in één keer op tafel, zodat je urenlang kunt genieten zonder de hele tijd zelf bezig te zijn. Jij bepaalt! 

Wat heb je nodig voor een paasbrunch? 

Tijdens de paasbrunch mag je echt alles uit de kast trekken, niets is te gek! Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk servies met een vleugje geel zoals dat van Ottolenghi. Luxe bestek, servetringen en natuurlijk bloemen of paastakken om de sfeer compleet te maken. Vergeet ook niet de eierdopjes, want gekookte eieren zijn een must en horen bij de paasbrunch.  

Daarnaast heb je natuurlijk ook een goede keukenmachine nodig voor de paasbrunch. Met deze handige keukenhulp zet je namelijk in een handomdraai een heerlijke hartige of zoete traktatie op tafel. Wist je bijvoorbeeld dat je met onze KitchenAid keukenmixers niet alleen brood, koekjes en desserts kan bereiden, maar met de juiste accessoires ook pasta maakt of vers sap perst? Zo klaar je met één apparaat iedere klus! 


.

Wat eten bij de paasbrunch?

De grote hamvraag is: wat eet je bij de paasbrunch? Want de een houdt van hartig, en de ander juist van zoet. Het goede nieuws is dan ook: met de paasbrunch kan het allebei!  Zo kun je naast de basis van broodjes, eiersalade, en koffie of thee, ook een luxe paasbrood, croissants of een hartige taart serveren bij de paasbrunch. Daarom geven we je hieronder 5 ideeën voor de paasbrunch. 

Paas brunch idee #1: Zoet paasbrood 

Pak een keer uit door zélf een variant op het traditionele paasbrood te maken. Kies bijvoorbeeld voor deze zoete paasstol met abrikozen en rozijnen. Veel werk? Helemaal niet. Met een keukenmachine met menghaak is het beslag zo gekneed en schuif je jouw creatie binnen no-time de oven in. Daarnaast kun je jouw paasbrood gerust de avond ervoor al bereiden, zodat je één taakje minder hoeft af te vinken op het moment suprême! 


Paas brunch idee #2: Eggs in a nest 

Gekookte eitjes zijn altijd goed, maar het is ook leuk om deze traditie eens in een heel nieuw jasje te steken. En met jasje bedoelen we natuurlijk broodjes! Het enige wat je nodig hebt voor dit recept zijn tijgerbollen (of andere ronde afbakbroodjes), eieren, geraspte kaas, room en kruiden.  

Het recept is ook supereenvoudig: 

  • Snijd het topje van de broodjes en haal er wat van het zachte brood uit, zodat er ruimte ontstaat voor de vulling
  • Vul de broodjes met een laagje kaas, één ei per broodje, een scheutje room en kruiden naar keuze
  • Bak de broodjes in circa 15 minuten af op 180 graden en voilà: smakelijk eten! 

Paas brunch idee #3: Hartige taartjes 

Een hartige taart of quiche is altijd een goed idee, dus ook met de paasbrunch! Kies bijvoorbeeld voor één grote ronde quiche of maak individuele porties in een muffinvorm. De basis voor een quiche is vrij eenvoudig. Zo heb je bladerdeeg nodig om de bodem en de randen van de ovenschaal of bakvorm te bekleden, groenten voor de vulling, eieren en room om de quiche mee af te toppen en geraspte kaas voor een lekker krokant randje. Hoewel er een groot aantal recepten te vinden zijn, liep het water ons in de mond bij het zien van deze quiche met spinazie, walnoten en peer


Paas brunch idee #4: Paaskoekjes 

Ga je met jong en oud Pasen vieren? Dan mogen koekjes natuurlijk niet ontbreken tijdens de paasbrunch. Ook hier komt de keukenmachine met een platte menghaak (ook wel bisschop genoemd) weer goed van pas. In het kookboek ‘Feest Meesterlijk’ staat bijvoorbeeld een heerlijk recept voor spritskuikens die gegarandeerd in de smaak zullen vallen. Tot en met 31 mei 2024 krijg je dit boek t.w.v. €29,95 zelfs gratis bij jouw aankoop van een KitchenAid keukenmachine erbij! Heb je al een keukenmachine? Dan kun je bij ons natuurlijk ook een ander feestelijk kookboek scoren! 

Tip: laat de kinderen zelf de koekjes decoreren! 


 

Paas brunch idee #5: Mimosa's! 

Verse jus d’orange en bubbels maken de paasbrunch helemaal af. Je kunt deze twee dan ook perfect los van elkaar schenken, zo is er voor ieder wat wils. Maar voor de liefhebber kun je er ook voor kiezen om deze twee ingrediënten te combineren tot een heerlijke frisse mimosa. Schenk wat verse jus in een champagne glas en top af met bubbels zoals cava of prosecco: cheers!  

Tip: decoreer het glas met een schijfje sinaasappel of een suikerrandje voor een extra feestelijke touch.