Slowcooker recept: Chicken Tikka Massala

Slowcooker recept: Chicken Tikka Massala

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd/baktijd: 5 uur, 30 minuten
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 250 ml (halfvolle) yoghurt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • sap van een halve citroen
  • 2 uien 
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 400 ml kokosmelk
  • peterselie, voor de garnering
  • rijst, voor erbij

Bereiding:

Meng de yoghurt met de tomatenpuree, garam masala, komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, cajunkruiden en citroensap. Laat de kipfilet in dit mengsel ongeveer 20 minuten marineren.

Snijd de uien en pers de knoflook en verwarm dit met een klein beetje olijfolie in de slowcooker op de hoogste stand.

Doe na 5 minuten de kipfilet en de marinade erbij samen met de laurierblaadjes en doe de deksel op de pan. Laat dit mengsel 5 uur op de laagste stand van de slowcooker garen.

Haal de kipfilet uit de slowcooker en trek dit met twee vorken uit elkaar zodat kleine sliertjes ontstaan. Doe de kip weer in de pan en voeg de kokosmelk toe. Los de maïzena op in een beetje koud water en doe dit ook bij de slowcooker. Roer door en verwarm dit alles nog 30 minuten.

Kook ondertussen de rijst.

Serveer de chicken tikka massala met de gekookte rijst en garneer met peterselie (of koriander als je daarvan houdt)

Populaire producten

Meest verkochte producten van dit moment
Crock-Pot Slowcooker 4,7L CR052

Crock-Pot Slowcooker 4,7L CR052

€ 95,00

Op voorraad

Crock-Pot slowcooker 4,7L CR507

Crock-Pot slowcooker 4,7L CR507

€ 79,00

Op voorraad