Waterkoker met variabele temperaturen

Waterkoker met variabele temperaturen

Je kent het probleem vast wel. Je zet een heerlijke kop thee en je verbrandt bij de eerste slok je mond of je laat de thee nog even afkoelen, waardoor deze vervolgens te koud is. Het timen van de perfecte temperatuur is lastig, maar niet met een variabele waterkoker! Met een variabele waterkoker kun je namelijk zelf de gewenste temperatuur instellen, waardoor je direct kunt genieten van jouw kop thee! De temperatuur is bij de meeste variabele waterkokers in te stellen tussen de 50°C en 100°C. Ontdek de andere voordelen en de mogelijkheden van een variabele waterkoker bij Like2Cook.

De perfecte temperatuur voor jouw kop thee

Er zijn talloze soorten thee en iedere thee dient officieel op een bepaalde temperatuur gedronken te worden, zodat de smaak optimaal is. Zo is een sterke kruidenthee lekkerder op een hoge temperatuur en een groene thee juist op een iets lagere temperatuur. Benieuwd naar de optimale temperatuur per soort thee? Wij lichten deze voor je uit!

 

Temperatuur Thee soort
75 - 80 °C

Groene thee

80 - 85°C

Witte thee (zoals Silver Needle, Ginger, Lemon, Apple)

90 - 95 °C

Oolong thee (zoals Rooibos, Earl Grey, Indian Chai, Irish Breakfast)

Kruidenthee

95 - 100 °C

Zwarte thee

 

Tip! Drink je liever koffie in plaats van thee? Oploskoffie kun je het beste aanmaken met water met een temperatuur van 90 °C.

 

Geschikt voor babyvoeding

Een variabele waterkoker is ook ideaal wanneer je kind flesvoeding krijgt. Bij flesvoeding is het belangrijk dat het de juiste temperatuur heeft. Een te hete fles kunstvoeding is natuurlijk gevaarlijk voor het kind, maar ook te koud kan zorgen voor maagkrampjes. Met slechts een druk op de knop snel je de gewenste temperatuur in en kun je jouw kind zorgeloos direct de fles geven. Let er wel op dat de optimale temperatuur voor flesvoeding 40 °C is. Veel variabele waterkokers zijn in te stellen vanaf 50°C. Indien je het gaat gebruiken voor flesvoeding, kies dan dus een variabele waterkoker vanaf 50°C.

 

De beste variabele waterkokers

Benieuwd naar de beste variabele waterkokers? Wij lichten de voordelen van onze beste variabele waterkokers voor je uit!

 

  • Kitchenaid variabele waterkoker

De variabele waterkokers van Kitchenaid hebben een prachtig design en zijn eenvoudig in te stellen op de gewenste temperatuur. De waterkokers hebben een dubbelzijdige wand, waardoor de buitenkant niet warm wordt. Hierdoor is de waterkoker extra veilig en handig in gebruik. Met de Kitchenaid Artisan digitale precisiewaterkoker kies je een temperatuur tussen de 60-100 °C. Met deze slimme waterkoker heb je de mogelijkheid om deze temperatuur tot 30 minuten vast te houden. Hierdoor koelt het water in de waterkoker niet af nadat het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. 

 

  • Variabele waterkoker van SMEG

Ook de variabele waterkokers van SMEG hebben een prachtig design en zijn een unieke eyecatcher in de keuken. Deze waterkokers zijn eenvoudig in gebruik en brengen het water snel op de gewenste temperatuur. 

 

  • Espressions Smart Kettle

De Espressions Smart Kettle is een echte slimme waterkoker. Deze waterkoker beschikt over alle mogelijkheden. De waterkoker verwarmt het water tot het kookpunt en blijft 5 minuten doorkoken. Dit zorgt voor een optimale waterkwaliteit. Ook heb je een ‘keep-warm’ functie, waarmee het water 20 minuten op temperatuur wordt gehouden. Ideaal wanneer je later nog een bakje thee wilt. De waterkoker heeft een 40  °C functie, waardoor deze perfect is voor het opwarmen van babyvoeding en pap.

 

Bekijk en bestel jouw producten

Wil je een variabele waterkoker kopen? Bekijk dan de producten in de webshop van Like2Cook. Hier kun je diverse waterkokers vergelijken. Hierdoor vind je eenvoudig het product dat aansluit bij jouw wensen. Heb je een perfecte variabele waterkoker gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in de webshop en laat deze thuisbezorgen wanneer het jou uitkomt.