Heerlijke zomerse salade met vijgen

Heerlijke zomerse salade met vijgen

Het vijgenseizoen is begonnen! Vijgen hebben een erg zoete smaak die op vele manieren te combineren is. De vruchten passen bijvoorbeeld goed bij ham, zalm, kaas en yoghurt. Of verwerk de vijg eens in een salade met kip en een vinaigrette van blauwe kaas. De pittige smaak van blauwe kaas is een mooie tegenhanger van de zoete vijg. 

Salade voor twee personen:

  • 200 g salade (mix naar keuze)
  • 6 vijgen
  • 1 handvol blauwe bosbessen
  • 2 el zonnebloempitten
  • 150 g kippenreepjes
  • 130 g blauwe kaas (bijv. Fourme d’Ambert)
  • 20 cl vloeibare room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 el citroensap
  • 4-5 blaadjes basilicum
  • zout, peper

Bereiding:

Doe de helft van de blauwe kaas, de vloeibare room, 1 eetlepel olijfolie, de appelazijn en het citroensap in een kan. Voeg zout en peper toe en mix met een staafmixer. Plaats het mengsel in de koelkast.

Snij de vijgen in vier en hak de resterende kaas in blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Zet ze aan de kant. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes.

Doe de gewassen slablaadjes in een slakom. Voeg de kip, vijgen, bosbessen, kaasblokjes en zonnebloempitten toe. Werk af met de blauwe kaasvinaigrette.