Kitchenaid ijsmaker

Home-made ijs maken? (inclusief recept)

Het is lente, het zonnetje schijnt weer wat vaker en de temperatuur loopt weer op. Met die stijgende temperaturen geniet je nog meer van een verkoelend ijsje. Wat is er nu leuker dan zelf je eigen ijs maken? Met de ijsmakers van Like2Cook kan dat! In deze blog vertellen we je wat meer over de mogelijkheden om zelf ijs te maken en geven we je een leuk recept mee.

Zelf ijs maken met een Boretti ijsmachine

De ijsmachines van het Italiaanse merk Boretti zijn speciaal ontwikkeld voor het maken van écht Italiaans roomijs, frozen yoghurt en sorbets. De ijsmachines zijn voorzien van de nieuwste technieken waardoor het maken van ijs geen moeilijk karwei is. Het mooie aan het zelf maken van ijs, is dat je het ijs helemaal naar eigen wens kunt maken als het gaat om smaak en textuur. Benieuwd naar de Boretti ijsmachines? Bekijk ze hier in de webshop van Like2Cook. 

Boretti ijsmachine

Zelf ijs maken met een keukenmachine

Wist je dat je met een keukenmachine van Smeg of KitchenAid ook zelf ijs kunt maken? Dankzij het brede aanbod aan keukenmachine accessoires kun je ontelbaar veel recepten uitwerken met een keukenmachine. Ben jij in het bezit van een Smeg keukenmachine? Bereid jouw keukenmachine dan uit met een Smeg ijsmaker of een  Smeg ijsmaker met accessoires. Heb jij een keukenmixer van KitchenAid? Dan kun jij zelf ijs maken met de KitchenAid roomijsmaker

Wil jij een GRATIS roomijsmaker?

Ben jij nog niet in het bezit van een alleskunnende keukenmachine? Dan hebben we goed nieuws voor je! Momenteel loopt er een KitchenAid-actie waarbij je bij aankoop van een KitchenAid keukenmixer (4,8 of 6,9L) nu een GRATIS roomijsmaker ontvangt t.w.v. € 110,-.  Neem een kijkje in  het assortiment KitchenAid keukenmixers om te zien welke producten meedoen aan deze actie. (de actie is geldig t/m 30 juni 2020)

Recept voor ijs maken

Recept: Limoen ijs met kokos (4 tot 6 personen)

Wil jij meteen aan de slag met jouw KitchenAid roomijsmaker? Probeer dan onderstaand recept van KitchenAid uit. Dit recept van limoen ijs met kokos is voor 4 tot 6 personen. De bereidingstijd bedraagt circa 15 minuten en je moet het ijs één nacht laten invriezen.

Ingrediënten:

  • 200 ml room
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g suiker
  • 75 ml limoensap
  • geraspte schil van 2 limoenen
  • 2 el witte rum

Bereiding:

Zet de vrieskom de dag voordien in de diepvries. Doe de volgende dag de room, kokosmelk en 100 g suiker in een pannetje. Verwarm op een laag vuur tot de suiker is opgelost, laat afkoelen en zet in de diepvries. Doe de rest van de suiker in een pannetje met het limoensap en de schil. Verwarm eveneens op een laag vuur tot de suiker is opgelost en laat inkoken tot een siroop. Laat afkoelen en vries ook in. Roer beide mengsels als ze halfbevroren zijn in de mengkom onder elkaar met de draadgarde op stand 6. Giet in de vrieskom, voeg de rum toe, maak de roerspaan vast en draai tot ijs op stand 2. Schep in een diepvriesdoos en zet een nacht in de diepvries om op te stijven. Zet het ijs 20 minuten voor het serveren in de koelkast.

Bekijk de producten

Heb jij al zin gekregen in vers, huisgemaakt ijs? Bekijk dan de producten in ons assortiment, bestel jouw favoriete product en duik lekker de keuken in. Wij zorgen namelijk voor een snelle levering en bij een bestelling boven €50,- is de levering ook nog gratis. Bij vragen over onze producten of service kun je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice.