Hulp nodig bij het kiezen van goede pannen?

Hulp nodig bij het kiezen van goede pannen?

Een goede pan is een essentiële tool in de keuken om heerlijke maaltijden te bereiden. Maar er is erg veel keus wanneer je op zoek bent naar nieuwe pannen. Kookpannen, braadpannen, vispannen en ga zo maar door. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Wil jij weten waar je op moet letten als je een nieuwe pan aanschaft? Lees dan deze blog. Welke pannen jij nodig hebt is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Met deze blog helpt Like2Cook je op weg naar de juiste pannen te vinden.

Warmtebronnen

De eerste belangrijke factor die bepaalt welke pannen geschikt zijn voor jou, is de warmtebron van jouw fornuis. Kook jij elektrisch, keramisch, halogeen op gas of op inductie? Voor een inductiekookplaat heb je namelijk andere pannen nodig dan wanneer je op gas kookt. Het type fornuis bepaalt daarmee het materiaal van jouw pannen. Kook je op gas? Dan heb je geen speciale pannen nodig. Hetzelfde geldt wanneer je elektrisch kookt, alhoewel een pan met een vlakke bodem hierbij het beste werkt. Kook je op inductie? Dan is het wel belangrijk om te weten welke pannen voor inductie geschikt zijn. Hiervoor heb je pannen nodig met een dikke en magnetische bodem. Bij een keramische kookplaat is het juist weer belangrijk om een pan met een compleet vlakke bodem te hebben. 

Ovenbestendige pannen

Sommige gerechten worden eerst bereid op het fornuis en worden daarna verder gegaard in de oven. Dit is dus de volgende factor die bepaalt welke pannen het beste geschikt zijn voor jou. Niet alle pannen zijn namelijk ovenbestendig. Zo zijn pannen met handvaten van plastic uiteraard niet geschikt voor in de oven. Ovenbestendige pannen zijn doorgaans gemaakt van roestvrij staal of gietijzer. Beiden zijn erg sterke pannen die goed bestand zijn tegen hoge temperaturen, waardoor de roestvrij stalen en gietijzeren pan in de oven kan. Doordat ze zo sterk zijn gaan deze pannen ook langer mee. Het is dus niet alleen een handige, maar ook een duurzame investering.

Assortiment pannen bij Like2Cook

Bij Like2Cook vind je pannen in allerlei soorten en maten en van diverse A-merken. Zo vind je in ons brede assortiment pannen met veel verschillende functies. Hierbij kun je denken aan koekenpannen, braadpannen, grilpannen, wokpannen, kookpannen, sauteerpannen en soeppannen. Maak hierbij de overweging hoe vaak je een pan nodig hebt voor een bepaalde bereiding. Wil jij in één keer een goede set pannen in huis halen? Dan is een pannenset een echte aanrader. Met een pannenset haal je namelijk de meest cruciale pannen van diverse maten in huis voor dagelijks gebruik. Vul de pannenset vervolgens aan met specifieke pannen zodat jouw pannencollectie volledig op jouw wensen aansluit. Enkele merken die je in ons assortiment terug vindt zijn Fissler, BK en Demeyere

Downdraft pannen

Heb jij thuis een luxe downdraft afzuigsysteem? Dan hebben wij ook nog een aantal speciale pannen voor jou. Zo is de nieuwe BK-Wave pannenserie speciaal ontwikkeld voor downdraft systemen zoals bijvoorbeeld die van Bora. Door deze innovatieve toepassingen worden de kookdampen rechtstreeks naar beneden afgevoerd om het verspreiden van geurtjes zoveel mogelijk te beperken. Zo geniet je dus van een effectieve afzuiging. Lees ook onze blog over de nieuwe BK-Wave pannenserie. Hetzelfde geldt voor de downdraft pannenset van Berghoff die speciaal voor kookplaten met geïntegreerde afzuiging is gemaakt. 

Wil je extra advies?

Met deze blog helpen we je op weg om de juiste pannen te vinden. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Of heb je vragen over onze producten of service? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zullen je vragen beantwoorden zodat jij een zo goed mogelijke keuze kunt maken. Want pannen zijn cruciaal in de keuken, dus het is belangrijk dat je hierin een goede beslissing maakt. Tip: Houd onze actiepagina in de gaten voor de actuele acties.