Paascake met pecannoten en witte chocolade
Wil je echt iets lekker op tafel zetten met Pasen, maak dan deze heerlijke Paascake! Deze cake is op basis van haver- en amandelmeel, dus glutenvrij. Dit recept is ideaal om te maken met de KitchenAid keukenmixer. De keukenmixer mengt alle ingrediënten met gemak en ondertussen zijn je handen vrij. De ideale keukenhulp!
Ingrediënten: (voor een normale cakevorm)
- 150 gr havermeel
- 95 gr amandelmeel
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 1 tl kaneel
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr plantaardige yoghurt
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 40 gr pecannoten
- 100 gr rijstemelk chocolade
Voor een Nordic Ware bundt kun je de ingrediënten x1.5 doen.
Bereiding:
- Vet de bakvorm in met boter en strooi hier bloem overheen.
- Draai de bakvorm om om het overtollige bloem te verwijderen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Breng de flexibele menghaak en schenkschild aan op de KitchenAid keukenmixer.
- Meng de eieren en de plantaardige yoghurt met de KitchenAid mixer op stand 1.
- Voeg vervolgens de amandelmeel, havermeel, kaneel, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder toe.
- Meng dit door het natte mengsel totdat je geen klontjes meer hebt (stand 2 tot 3).
- Hak pecan noten in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Bewaar een paar pecannoten als topping van de cake.
- Voor een extra luchtige cake kun je nu de baking soda oplossen in de appelazijn en dit door het beslag mengen.
- Schep het cake mengsel in de bakvorm. Schud de bakvorm voorzichtig heen en weer, zodat het beslag zich goed verdeelt.
- Zet je cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Laat even afkoelen voordat je de cakevorm omdraait en de cake eruit haalt.
- Serveer op een gezellig bord of plank en verdeel de gesmolten witte chocolade op de bovenkant van de cake. Vergeet ook de pecan noten niet!
- Optioneel is om wat geraspte sinaasappel- of citroenschil over de cake te strooien voor een extra frisse touch.
Enjoy!
Recept van @met.lin.de.keuken.in