paascake

Paascake met pecannoten en witte chocolade

Wil je echt iets lekker op tafel zetten met Pasen, maak dan deze heerlijke Paascake! Deze cake is op basis van haver- en amandelmeel, dus glutenvrij. Dit recept is ideaal om te maken met de KitchenAid keukenmixer. De keukenmixer mengt alle ingrediënten met gemak en ondertussen zijn je handen vrij. De ideale keukenhulp!

Ingrediënten: (voor een normale cakevorm)

  • 150 gr havermeel
  • 95 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr plantaardige yoghurt
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • 40 gr pecannoten
  • 100 gr rijstemelk chocolade

Voor een Nordic Ware bundt kun je de ingrediënten x1.5 doen.

Bereiding:

  • Vet de bakvorm in met boter en strooi hier bloem overheen.
  • Draai de bakvorm om om het overtollige bloem te verwijderen. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Breng de flexibele menghaak en schenkschild aan op de KitchenAid keukenmixer.
  • Meng de eieren en de plantaardige yoghurt met de KitchenAid mixer op stand 1.
  • Voeg vervolgens de amandelmeel, havermeel, kaneel, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder toe.
  • Meng dit door het natte mengsel totdat je geen klontjes meer hebt (stand 2 tot 3).
  • Hak pecan noten in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Bewaar een paar pecannoten als topping van de cake. 
  • Voor een extra luchtige cake kun je nu de baking soda oplossen in de appelazijn en dit door het beslag mengen.
  • Schep het cake mengsel in de bakvorm. Schud de bakvorm voorzichtig heen en weer, zodat het beslag zich goed verdeelt.
  • Zet je cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Laat even afkoelen voordat je de cakevorm omdraait en de cake eruit haalt.
  • Serveer op een gezellig bord of plank en verdeel de gesmolten witte chocolade op de bovenkant van de cake. Vergeet ook de pecan noten niet!
  • Optioneel is om wat geraspte sinaasappel- of citroenschil over de cake te strooien voor een extra frisse touch.

Enjoy!

Recept van @met.lin.de.keuken.in