SMEG retro

Trend: retro keukenapparatuur

De Vintage en retro woonstijl is (paradoxaal genoeg) weer helemaal van deze tijd. Het is een populaire trend die ook in steeds meer keukens voorkomt. Een perfecte manier om deze trend in de keuken te verwerken is door retro keukenapparatuur te plaatsen. Wil jij genieten van kwaliteit met retrostijl? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De retro keukenapparaten die je bij Like2Cook ziet hebben namelijk een authentieke uitstraling, maar zijn voorzien van de allernieuwste innovaties en technologieën. Laat je in deze blog inspireren door een aantal voorbeelden in de populaire retro stijl.

Wat is retro?

Het basisidee van de retrostijl is dat je teruggrijpt naar producten en ontwerpen uit het verleden bij het produceren van nieuwe producten. Kenmerken van retro keukenapparatuur zijn met name ronde vormen, niet te veel poespas en mooie, felle kleuren. Het mooie aan retro keukenapparatuur is dat het van buiten de iconische, vintage uitstraling heeft, maar dat de apparatuur aan de binnenkant enorm modern is. 

Retro broodrooster

Een retro broodrooster is het eerste product in retro stijl dat we voor je uitlichten, en dan met name de iconische, retro broodroosters van Smeg. De retro broodroosters van dit merk brengen je terug naar de vorige eeuw dankzij de vormgeving en unieke kleuren. Juist door de eenvoud van het design: de ronde vormen, het gebruik van staal en kunststof en het gebruik van één kleur zijn deze broodroosters een passende toevoeging in iedere keuken. Daarbij kun je het natuurlijk zo opvallend maken als je zelf wilt. De retro broodroosters zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals zwart en chroom en zachte kleuren als pastelblauw, watergroen en roze. Wil jij een absolute blikvanger in jouw keuken? Kies dan voor een vintage broodrooster in de kleur rood. 

Retro koffiezetapparaat

Ook bij een retro koffiezetapparaat past een vintage jasje perfect. Wederom ben je bij Smeg aan het juiste adres voor een retro koffiezetapparaat. Maar ook KitchenAid heeft meerdere retro koffiezetapparaten in haar collectie. Een retro koffiezetapparaat van Smeg kenmerkt zich door de combinatie van een uniek design en optimale prestaties. Smeg heeft zowel retro filter koffiezetapparaten als retro pistonmachines. Maar ook voor retro koffiemolens en retro melkopschuimers kun je bij Smeg terecht. Wederom zijn de koffiezetapparaten en accessoires verkrijgbaar in diverse kleuren. Dus het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een retro koffiezetapparaat in zwart of juist naar een retro koffiezetapparaat in een felle, opvallende kleur. 

Retro mixer

Tot slot vertellen we je nog wat over retro mixers. Denk hierbij aan staafmixers, handmixers en keukenmixers. Wederom zijn de meeste retro mixers van het merk Smeg. Een keukenmachine is een keukenapparaat dat meestal op het aanrechtblad blijft staan. Dit is een uitgelezen kans om de retro trend in jouw keuken te halen. De Smeg keukenmachines zijn wederom in allerlei kleuren te verkrijgen: van zilver tot rood en van watergroen tot zacht roze. Dat geldt ook voor de retro staafmixers van Smeg.  

Bekijk de producten

Naast retro broodroosters, retro koffiezetapparaten en retro mixers zijn er natuurlijk nog meerdere retro keukenapparaten verkrijgbaar. Denk hierbij aan retro blenders, retro citruspersen en retro waterkokers. Met retro keukenapparatuur kun je genieten van de populaire vintage trend zonder al te veel aan de keuken te hoeven doen. Wil je extra advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je namelijk graag bij het maken van de juiste keuze.