Waarom koken met een slowcooker?

Waarom koken met een slowcooker?

We kiezen tegenwoordig steeds meer voor snel klaar recepten terwijl juist de lang kook-gerechten zo lekker zijn. Vooral zelfgemaakte stoofpotjes, soepen en sauzen zijn heerlijk, maar hebben vaak meer tijd nodig om op smaak te komen. Met de slowcooker kun je eenvoudig gerechten klaarmaken die meer tijd kosten. Aanbakken of overgaar koken is hierbij geen mogelijkheid. Je kunt er gewoon bij weg lopen terwijl de slowcooker in de keuken veilig door pruttelt. Ben je benieuwd naar alle voordelen van het koken met een Crock-Pot slowcooker? Lees dan snel verder.

Volle smaak
Het grootste voordeel van koken met een slowcooker is dat alle gerechten een volle smaak behouden. Doordat je de temperatuur van een slowcooker kan regelen krijgt de Crock-Pot ieder stukje vlees botermals! Neem een willekeurig stukje vlees. Het weefsel van vlees bevat verschillende soorten eiwitten, elk met een eigen functie. Wat in dit geval van belang is: bij 55 graden gaan zogeheten myosinevezels krimpen, waardoor spiercellen vocht losgelaten. Bij temperaturen van rond de 65 graden beginnen collageenmoleculen te veranderen. Deze taaiere moleculen, die als functie hebben de spieren stevig bij elkaar houden, smelten. De vrijgekomen gelatine lost op in het stoofvocht waardoor je zowel een mals stuk vlees hebt als een heerlijke rijke jus!

Maar de Crock-Pot slowcooker is echt niet alleen je vleesspecialist! De relaxte bereidingswijze is een openbaring voor het maken van al jouw gerechten. Pudding, risotto, groente, paté, saus, cake, bouillon... Ga voor avontuur! Ontdek ook de enorme toegevoegde waarde die de Crock-Pot slowcooker voor jouw lievelingsgerechten heeft! 

Lekker simpel
Met de slowcooker kunnen lang kook-gerechten ook erg gemakkelijk zijn. Wanneer je alle ingrediënten in de Crock-Pot hebt gedaan kun je dit veilig door laten pruttelen. Je kan in deze tijd dus gemakkelijk iets anders gaan doen. Normaal zijn we van gemakseten niet gewend dat het vers en gezond is! Vanaf nu wel. 

Slowcooker energieverbruik
Slowcooken bespaart energie. Niet alleen omdat werk uit handen wordt genomen, maar ook omdat het apparaat op stand LOW niet meer stroom gebruikt dan 150 watt en op stand HIGH niet meer dan 210 watt. Laat je de Crock-Pot slowcooker de hele dag aanstaan verbruikt hij maar ongeveer €0,37 aan stroomkosten, veel duurzamer dan gas of een oven. Het lage energieverbruik is dus ook één van de vele voordelen van een slowcooker.

Goed voor de portemonnee
Weinig energieverbruik, dus geld besparend! Maar wat te denken van het gegeven dat minder duur vlees vanaf nu ook aan alle kwaliteitswensen voldoet? De Crock-Pot slowcooker maakt mals! Bovendien krimpt vlees in de Crock-Pot slowcooker nauwelijks. Terwijl vlees in de oven gemiddeld 25% aan gewicht verliest en in de braadpan zo’n 35% waar in de braadpan vlees gemiddeld 35% aan gewicht verliest en in de oven zo’n 25%!

Slowcooker recepten
Met al deze voordelen wil je toch iedere dag koken met een slowcooker? Ben je nog op zoek naar slowcooker recepten? Neem hier eens een kijkje. We hebben een prachtig Crock-Pot slowcooker boek ter inspiratie in onze shop.