ijsmaker

Zelf ijs maken, makkelijk én lekker!

Niets is lekkerder dan zelfgemaakt ijs. Het smaakt goed en het is ook een leuk klusje om te maken. Vooral in de zomer als er veel zacht fruit beschikbaar is. Dit verse fruit is ideaal om te verwerken in heerlijk room- of sorbetijs. Een ijsmachine is hierbij een handig hulpmiddel. We hebbe diverse soorten in ons assortiment.

KitchenAid ijsmachine

Onlangs heeft KitchenAid een nieuwe ijsmachine op de markt gebracht (5KSMICM). Deze ijsmachine is een extra hulpstuk voor op de KitchenAid mixer en dient in combinatie gebruikt te worden. Heerlijk om slushies, sorbets en roomijs te maken. Binnen 30 minuten (exclusief voorvriezen) is het ijs al klaar. 

Recept voor het allerlekkerste vanilleroomijs

  • 400 ml volle melk
  • 400 ml volle slagroom
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 vanillestokje
  • 130 gr suiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 5 eigeel

Doe de slagroom, melk, suiker, vanillepasta en het zout in een steelpan. Snij een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe deze zaadjes ook in de steelpan. Snij het stokje in tweeën en doe dit ook in de pan. Verhit het mengsel op een middelhoog vuur en blijf het doorroeren, totdat de suiker is opgelost. Niet laten koken.

Doe de eierdooiers in de kom van een mixer/keukenrobot waaraan de draadgarde is bevestigd. Mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.

Terwijl de mixer/keukenrobot draait, giet je langzaam 200 ml van het warme mengsel in de eieren. Giet het eimengsel terug in de steelpan en verwarm het op een middelhoog vuur, waarbij je roert met een houten lepel totdat het mengsel zo dik is als lichte, schenkbare custard. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Niet laten koken.

Doe het ijsbeslag over in een luchtdicht diepvriesbakje en laat het helemaal afkoelen. Laat dit tot de volgende dag afkoelen in de koelkast. Verwijder het vanillestokje.

Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude vanille-ijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit gedurende 4 uur in de vriezer of totdat het vast bevroren is.

Fritel ijsmachine

De Ice Cream maker IM1252 is een compacte ijsmachine en gemakkelijk op te bergen. Deze kwalitatieve machine is eenvoudig én snel in gebruik, heeft een uitneembare 2 liter vrieskom en het rustige inox-design past in vrijwel elk interieur. Bovendien kan je extra ingrediënten toevoegen via de handige vulopening bovenaan, en dit zelfs terwijl het ijs al draait. Denk maar aan chocoladevlokken, rozijntjes of nootjes.

Interesse in een ijsmachine?

Bekijk dan de ijsmachines in onze webshop? Plaats dan gemakkelijk je bestelling online en profiteer van de snelle verzending. Wil je advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.