Welk koffiezetapparaat past bij mij?

Welk koffiezetapparaat past bij mij?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw koffiezetapparaat zijn er erg veel mogelijkheden. We kunnen ons dan ook voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke koffiemachine het beste bij jou past. Om je hierbij op weg te helpen vertellen we je meer over de verschillende typen koffiemachines en hun voor- en nadelen. Zodat jij na het lezen van deze blog antwoord kunt geven op ‘Welk koffiezetapparaat past bij mij?’. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Type koffiezetapparaten

Er zijn drie verschillende koffiezetapparaten waar je uit kunt kiezen, namelijk een volautomaat, een filter koffiezetapparaat en een pistonmachine. In deze blog vertellen we je over de voor- en nadelen per type koffiezetapparaat en leggen we uit wanneer dit type koffiezetapparaat bij jou past of niet. 

1 - Volautomaat

Een volautomatische koffiemachine staat bekend om zijn gemak. Deze koffiemachine is namelijk helemaal automatisch, waardoor je met één druk op de knop koffie zet. Volautomatische koffiemachines zijn voorzien van een automatische, geïntegreerde bonenmaler, waardoor de smaak en aroma van verse bonen voor een intense koffiebeleving zorgen. Het zijn vaak redelijk luxe apparaten waarbij er mogelijkheden zijn tot extra opties, zoals melkspecialiteiten. Het onderhoud van deze machines moet eens per maand of eens per twee maanden gebeuren. Dit komt omdat de meeste volautomaten beschikken over een automatisch schoonmaak- en ontkalkingsprogramma. Dit type koffiezetapparaat past bij jou als je een machine wilt met een lange levensduur, fijn onderhoudsgemak, optimaal gebruiksgemak en een geïntegreerde bonenmaler. Bekijk hier het volledige assortiment volautomatische koffiemachines van Like2Cook. Merken die bekend staan om hun hoogwaardige volautomaten zijn onder andere JURA en De’Longhi. Like2Cook is een geautoriseerd E-commerce JURA dealer en we helpen graag met het maken van de juiste keuze.

KitchenAid koffie

2 - Filter koffiezetapparaat

Bij een filter koffiezetapparaat wordt er geen gebruik gemaakt van verse bonen, maar van gemalen koffie. Met een filter koffiezetapparaat kun. Dus of je nu houd van een milde of sterke kop koffie: filterkoffie is wat je zoekt. Het voordeel van een filter koffiezetapparaat zijn de kosten. Gemalen koffie is namelijk goedkoper dan koffiebonen. Maar hier hoort dan ook bij dat filterkoffie minder vers is. Wanneer koffiebonen worden gemalen, stromen de oliën uit de bonen. De gemalen koffie verliest na een week al zijn ‘verse’ smaak. Daarom is koffie van koffiebonen over het algemeen sterker van smaak dan filterkoffie. Een andere reden om voor een filter koffiezetapparaat te kiezen is vanwege het nostalgische gevoel. Dit type koffiezetapparaat past dus bij jou wanneer je van een milde bak koffie houdt, relatief minder geld wilt besteden aan koffie en van het nostalgische gevoel van een filter koffiezetapparaat wilt genieten. Bekijk hier het volledige assortiment filter koffiezetapparaten van Like2Cook. Je vindt er onder andere filter koffiezetapparaten van Moccamaster, KitchenAid en Smeg.

SMEG koffiezetapparaat

3 - Pistonmachine

Last, but not least de pistonmachine. Dit type koffiezetapparaat is een halfautomatische koffiemachine en heeft aardig wat weg van een volautomaat. Maar er zijn wel degelijk verschillen. De pistonmachine is een apparaat waarmee je zelf veel kunt instellen en uitvoeren. Deze machine zet namelijk koffie door middel van een piston, waarin je zelf de koffie toevoegt. Je vult de piston met gemalen koffie naar keuze, stampt het aan en draait het in de machine. Let wel op dat hier enige kennis van koffiezetten voor nodig is om de perfecte kop koffie te zetten. Vaak zijn pistonmachines voorzien van een stoompijpje, waarmee je handmatig melk kunt opschuimen. Ook dit vergt de nodige oefening. Voor deze machines wordt aangeraden om de elementen te reinigen na iedere keer koffie zetten. Dit type koffiezetapparaat past bij je als je graag de touwtjes in eigen handen hebt en het ook leuk vindt om te experimenteren met koffie zetten. Bekijk hier het volledige assortiment pistonmachines van Like2Cook. Ga jij voor een pistonmachine van Smeg, KitchenAid of Boretti? Je haalt met deze merken in ieder geval een pistonmachine van topkwaliteit in huis.

Meer weten?

Wil je na het lezen van deze blog nog meer weten over de verschillende typen koffiezetapparaten en weten welke koffiemachine het beste bij jou past? Bekijk dan ons advies over koffiezetapparaten of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je namelijk graag bij het maken van de juiste keuze!