Je hoeft geen culinair expert te zijn om een perfecte Bundt® taart te bakken in een van de verschillende Nordic Ware bakvormen. Je hoeft alleen maar over het juiste materiaal en de know-how te beschikken! Zeg maar dag tegen taart die vastplakt aan de binnenkant van de bakvorm en hallo tegen de vele 'oohs' en 'ahhs’ die je van je gasten of kinderen krijgt bij de presentatie van je kunstwerk!
Baktips:
Gebruik de juiste bakspray. Spuit de Bundt® bakvorm in met anti-aanbak spray op basis van plantaardige olie. Spuit de binnenkant van de bakvorm in, neem een kwastje en borstel de olie in de groeven van de bakvorm en zet vervolgens de bakvorm ondersteboven zodat overtollige olie kan weglopen. Vermijd het gebruik van een spray waarin lecithine verwerkt is, omdat dit in de loop der tijd een kleverig residu kan achterlaten. Beter dan een spray te gebruiken, borstel je de bakvorm in met een stevige plantaardige boter en bestuif je de bakvorm licht met meel. Vervolgens beweeg je de bakvorm op en neer zodat het meel zich gelijkmatig kan verdelen. Het overtollige meel schud je uit de bakvorm.
Vermijd luchtbellen in het beslag. Om luchtbellen in je cake te voorkomen, giet je het beslag langzaam in een hoek van de bakvorm en laat je het beslag langzaam in de Bundt bakvorm lopen zodat alle details van de vorm zich goed vullen. Vervolgens tik je de gevulde bakvorm zachtjes op het aanrecht, luchtbellen zullen opstijgen en verdwijnen uit het baksel.
Bakmixen en recepten kunnen variëren, dus vul de bakvorm ongeveer voor ¾ om overlopen te vermijden. Met een spatel kun je het beslag aan de buitenkant van de bakvorm lichtjes tegen de wand omhoog duwen. Dit zal het baksel helpen aan de zijkanten omhoog te komen, waardoor je mooiere details aan de buitenkant van je cake krijgt.
Plaats de bakvorm op het rek in het midden van de oven. Gebruik bij zwarte of donker gekleurde bakvormen een oventemperatuur die 10°C lager is dan de aanbevolen oventemperatuur. Bak de cake volgens de aangegeven tijd en laat 10 minuten afkoelen - niet langer, niet korter. Pak de taartvorm met pannenlappen en schud de bakvorm van links naar rechts tot je hoort dat de cake los zit. Nu is de cake klaar om te keren. Je kunt eventueel een plastic mes gebruiken om de cake voorzichtig los te maken van de centrale buis en de zijkanten als hij niet goed los laat.
Omkeren op een plaat of rek om verder af te koelen. Bestuif met poedersuiker met behulp van een zeef en/of versier met je favoriete saus.
GENIETEN MAAR!
Met deze handige producten is je cakebeslag zo gemaakt!